DA LI NEGUJETE OVAJ OBIČAJ? Voditeljka farba JAJA samo u CRVENOJ BOJI, a evo zašto: Posle toga se deli na 3 dela...
Dragana Katić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

SVAKA ČAST

DA LI NEGUJETE OVAJ OBIČAJ? Voditeljka farba JAJA samo u CRVENOJ BOJI, a evo zašto: Posle toga se deli na 3 dela...

Ranije to nije bio slučaj

Objavljeno: 11:05h

Pravoslavni vernici koji poštuju julijanski kalendar danas obeležavaju Veliki petak, a tradicionalno, danas se farbaju jaja.

Poznata dama otkrila je svoje metode za farbanje jaja i šta za nju predstavlja Vaskrs, najradosniji praznik.

Voditeljka Dragana Katić farba jaja isključivo u crvenoj boji, što nije bio slučaj ranije, kada su blizanci Boban i Bojan bili mali.

Poznata dama otkrila je svoje metode za farbanje jaja
Poznata dama otkrila je svoje metode za farbanje jajafoto: Printscreen/YT/ Quick and easy

- Kad su deca bila mala, imali smo šarena jaja, ali poslednjih desetak godina biram isključio crvenu boju. Nisam uvek potpuno zadovoljna kako sve ispadne, jer zavisi od jaja i od farbi. Više od deceniju, ista je dekoracija, crvena jaja u korpici, a okolo pilići. Uvek prvo farbam čuvarkuću, stavljam je na tacnu koja stoji pored slavske sveće, a tu stavljam i novac od česnice koju je neko izvukao za Božić. Kad je Boban bio mali, uvek je voleo da pobeđuje i jako se ljutio ako izgubi, što naravno, sada nije slučaj. Ko god zaradi pobedničko jaje, uvek ga delimo na tri dela - kao što delimo i tugu, sreću i sve - započela je Dragana, koja odlazi u Berlin kod sina, pa se vraća u Beograd da bude sa drugim sinom, Bojanom.

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Ove godine idem kod sina u Berlin. U petak kada sletim, ofarbaću jaja kod Bobana u stanu, pa ćemo počastiti njegove drugare sa kojima deli svoj život tamo. Oni ne slave Vaskrs kada i mi pravoslavci. Provešću lep Vaskrs sa mladim, perspektivnim, divnim ljudima koji dele život sa mojim detetom. Poneću potom i jaja i uputiti se ka Beogradu. Vraćam se uveče, pa ću biti sa drugim sinom, Bojanom. Njima je šestog, na Đurđevdan, rođendan, pa ćemo se putem video poziva čuti sa Bobanom koji radi i nije u mogućnosti da bude ni za Vaskrs ni za rođendan u Beogradu - zaključila je Katićeva.

Bonus video:

00:30

Dragana Katić prvi intervju uradila sa Mokom Slavnićem

(Espreso / 24sedam/ Vladan Mišić/ Prenela:M.S. )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.